Franse Eclairs
Benodigdheden 20 stuks
Het deeg
- 100 ml volle melk
- 1 tl zout
- 1 el suiker
- 85 gr ongezouten boter
- 125 gr bloem
- 4 eieren
- Houten lepel
- Pannetje
- Maatbeker
- Spuitzak met 1 cm spuitmond
De vulling
- Banketbakkersroom (Dr. Oetker of zie recept Banketbakkersroom)
Decoratie
- 50 ml ongeklopte slagroom
- 100 mg pure chocolade
Voorbereidingswijze
Het deeg
- Doe de melk, zout, suiker en ongezouten boter in een pannetje. En breng ze aan de kook.
- Zodra het kookt, haal je het geheel van het vuur af.
- Voeg vervolgens de bloem erbij toe. En plaats het 2 minuten op zacht vuur. Vergeet niet door te blijven roeren!
- Het deeg een aantal minuten laten afkoelen (minimaal 5 minuten).
- Verwarm de oven alvast voor op 230C graden.
- Voeg dan één voor één de eieren toe bij het geheel en roer dan goed (Ik maak het mijzelf makkelijk door het met een handmixer te doen). LET OP: Voeg niet alle eieren tegelijkertijd toe! Daardoor krijg je moeilijker een egaal geheel.
- Doe nu het deeg in een spuitzak en spuit op een bakplaat stroken van ongeveer 9 cm tot het deeg op is.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak 15 minuten op 230C graden.
De vulling
- Snijd de Eclairs in de lengte doormidden.
- Spuit met de spuitmond de banketbakkersroom evenredig.
Decoratie
- Verwarm de slagroom in een kommetje of pannetje
- Voeg de chocolade toe en laat 2 minuten rusten
- Roer het geheel goed tot het klompvrij is
- Dip de bovenkant van de gevulde eclairs erin
Ik leg de Eclairs meestal liever op een kunststoffen bord of etagère. Het oogt voor mijn gevoel mooier en het is vooral ook makkelijk schoon te maken.
Bonne appetit!