Hoi allemaal?

Leuk dat ik jullie mag meenemen in mijn avonturen! Ik zal mijzelf kort voorstellen:

Ik ben Dija, Dija Frero. Het is eigenlijk mijn roepnaam. En iedereen in mijn familie- kennissen- en vriendenkring noemt mij zo sinds ik het mij kan herinneren. Daarom mogen jullie mij ook zo leren kennen.

Introductie

In het afgelopen decennium heb ik heel wat ups en downs gehad. Waarbij er zowel letterlijk als figuurlijk gesproken sprake was van vallen en opstaan. Na een heftig ziektebed, moest ik bijna vijf jaar lang revalideren. Gedurende die periode heb ik geprobeerd om zo veel mogelijk ‘’ normaal’’ te leven.

En net toen ik weer bijna ‘’normaal’’ functioneerde, ben ik vervolgens weer getroffen door ziekte.

Kruispunt

Bijna een jaar geleden kwam ik op een kruispunt in mijn leven te staan, zoals vaker. Dit keer was het echt anders voor mijn gevoel vergeleken met voorheen. Mijn toenmalige ‘’Ik’’ moest weer een keuze maken.

Ik leefde toen ook wel. Alleen bestond mijn leven toen vooral onder andere uit angst voor een terugval van mijn ziekte. En daarnaast moest ik ook leren leven met de consequenties van mijn ziekte aan mijn lichaam. Daardoor was ik altijd gefocust op mijn gezondheid. Er was voor mij voorheen nog geen ruimte om na te denken over de toekomst. Alhoewel, misschien durfde ik het nog niet of was ik er nog niet klaar voor, wie weet. Een aantal wekenlang stond ik stil, midden op mijn kruispunt. Honderden gedachtes stormden er dagelijks door mijn hoofd. En uiteindelijk leken de volgende twee mij het beste:

  • Weg 1: Blijven leven zoals ik eerder deed. Rustig en aangepast, voortborduren aan mijn ‘’nieuwe’’ ik. Wennen aan mijn nieuwe levensstijl. Het was niet toekomstgericht, het was meer leven van dag tot dag.  En dan nog probeerde ik er het beste van te maken. Voordeel hiervan was dat ik mij kon vasthouden aan een bepaald zekerheidsgevoel. Maar ook dat er weinig verandering zou plaatsvinden in de toekomst.
  • Weg 2: Risico durven nemen door verandering aan te brengen. Weer nieuwe doelen stellen voor mijzelf, mijn mindset veranderen, openstaan voor nieuwe dingen en kansen creëren. Minder gefocust zijn op mijzelf en (weer) meer voor anderen proberen te doen. Ik was vroeger overtuigd dat het sluiten van één deur, de andere deur opent. Maar gedurende het afgelopen decennium, was het ergens diep weggestopt.

Keerpunt

Na nogmaals een paar weken te hebben nagedacht kwam ik tot de volgende conclusie:

Ik kies voor weg 2. En ik kies ervoor om alles van mij af te schrijven. Ter afsluiting van een hoofdstuk in mijn leven en als start voor een nieuw hoofdstuk.  Wellicht help ik naast mijzelf ook anderen met hun verwerkingsproces. Daarnaast hoop ik anderen te kunnen inspireren en motiveren met mijn verhaal.

 

Inmiddels ben ik bezig met leuke projecten die op mijn pad zijn gekomen. Van ervaringsdeskundige tot …..

Ik stop met verklappen. Als je mijn blogs blijft volgen, zie je ze vanzelf tevoorschijn komen,

 

Hoe dan ook, ik wens jullie allen veel leesplezier!