Welkom op mijn blog!

Leuk dat ik je mag meenemen in mijn avonturen! Ik zal mijzelf kort voorstellen: Ik ben Dija, Dija Frero. Het is eigenlijk mijn roepnaam. Iedereen in mijn familie- kennissen- en vriendenkring noemt mij zo sinds ik het mij kan herinneren. En ook jij mag mij ook zo leren kennen.

Introductie

Het afgelopen decennium heb ik heel wat ups en downs gehad. Waarbij er zowel letterlijk als figuurlijk gesproken sprake was van vallen en opstaan. Na een heftig ziektebed,  heb ik bijna vijf jaar gerevalideerd. Gedurende die periode heb ik geprobeerd om zo veel mogelijk ‘’ normaal’’ te leven. Toen ik weer bijna ‘’normaal’’ functioneerde, ben ik vervolgens weer getroffen door ziekte.

Kruispunt

Bijna een jaar geleden kwam ik op een kruispunt in mijn leven te staan, zoals vaker. Dit keer was het echt anders voor mijn gevoel vergeleken met voorheen. Mijn toenmalige ‘’Ik’’ moest weer een keuze maken.

Ik leefde, maar ik behield continu angst voor een terugval van mijn ziekte. Tegelijkertijd moest ik leren leven met de consequenties van mijn ziekte aan mijn lichaam. Daardoor was ik altijd gefocust op mijn gezondheid. Er was voor mij voorheen nog geen ruimte om na te denken over de toekomst. Alhoewel, misschien durfde ik het nog niet of was ik er nog niet klaar voor. Wekenlang stond ik stil, midden op dat kruispunt. Honderden gedachtes stormden er dagelijks door mijn hoofd. En uiteindelijk leken de volgende twee mij het beste:

  • Weg 1: Blijven leven zoals ik eerder deed. Rustig en aangepast, voortborduren aan mijn ‘’nieuwe’’ ik. Wennen aan mijn nieuwe levensstijl. Niet toekomstgericht, maar leven van dag tot dag.  En dan nog probeerde ik er het beste van te maken. Voordeel hiervan was dat ik mij kon vasthouden aan een bepaald zekerheidsgevoel. Het nadeel was dat er weinig verandering zou plaatsvinden in de toekomst.
  • Weg 2: Risico durven nemen door verandering aan te brengen. Weer nieuwe doelen stellen voor mijzelf, mijn mindset veranderen, openstaan voor nieuwe dingen en kansen creëren. Minder gefocust zijn op mijzelf en (weer) meer voor anderen proberen te doen. Ik was vroeger overtuigd dat het sluiten van één deur, de andere deur opent. Maar gedurende het afgelopen decennium, was het ergens diep weggestopt.

Keerpunt

Na nogmaals een paar weken te hebben nagedacht, koos ik voor Weg 2. Ik  heb ervoor gekozen om het van mij af te schrijven. Ter afsluiting van een hoofdstuk in mijn leven en als start voor een nieuw hoofdstuk.  Door mijn verhaal te delen, hoop ik anderen te kunnen inspireren en motiveren met mijn verhaal.

Ik wens je veel leesplezier!