Blog

Week 51

Het is vandaag maandag. Terwijl ik aan de ontbijttafel zit, zet ik mijn telefoon aan. Op het moment dat ik mijn telefoon weer op de normale modus activeer, ontvang ik allerlei berichten over een eventuele nieuwe Lockdown. Het aantal Corona besmettingen is gestegen. Dus komt de overheid met nieuwe maatregelen. Ik denk meteen aan de afspraken die ik moet verzetten. In principe is een Lockdown niet echt een schokkende verandering voor mij. Voor de zekerheid ben ik toch wel naar de Blokker gelopen om een aantal puzzels te kopen.

Meer lezen

London trip

Tips and Tricks London

London, een van de meest bezochte steden ter wereld. London is een metropool met bijna 15 miljoen inwoners. Het is een bruisende stad waar voor ieder publiek wel iets interessants te vinden is. En daar ben ik het helemaal mee eens. Daarom heb ik tijdens een spontaan moment geboekt naar London.

Voordat ik start met de leuke details wil ik starten met mijn eerste ongemak: In het verkeer heeft LINKS voorrang in heel het Verenigd Koninkrijk! Dat was iets waar ik echt niet aan kon wennen. Besluit je daarnaartoe te gaan, dan moet je dat vooral niet vergeten. Was ik even blij dat ik niet afhankelijk was van eigen vervoer. Ik had moeite met het oversteken op een zebrapad, kan jij je voorstellen dat ik daar zelf zou moeten rijden? #FAIL.

Oystercard London, UK

Gelukkig is het openbaar vervoer (OV) in London goed geregeld. Als je voor meerdere dagen verblijft in London en besluit om te reizen met het OV, dan adviseer ik om een OYSTER Card te kopen. Dat is een OV-kaart die je eenmalig koopt en kan opwaarderen. Je kunt het gebruiken voor alle soorten OV. Daarnaast kan je door het tonen van deze kaart op veel plekken korting krijgen. De korting is geldig bij een groot aantal restaurants, musea en monumenten. Je kan ook ook combinatiekorting krijgen bij het London Oceanium of de bootvaarttochten.

Een leuk weetje:

Kings Cross Harry Potter Station 

Kings Cross, Harry Potter Station

 

Als je fan bent van Harry Potter, is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het Kings Cross Station. Vanuit dit station vertrekt de Zweinstein Expres van platform 9 3/4  in de Harry Potter films naar zijn bestemming.  Daarnaast is er ook een Harry Potter shop gevestigd op dit station voor de echte liefhebbers.

Leukste plekken in London:

London Eye by night, March 2022
London Eye by night, March 2022

Er is veel te zien in London en ik denk dat je nooit alles kan zien in een keer. Ik heb een kort lijstje gemaakt van mijn meest favoriete plekken in London.

Mocht je willen genieten van een mooi en panoramisch uitzicht, dan raad ik aan om naar  het reuzenrad de London Eye te gaan. Vanaf het reuzenrad heb je een spectaculaire uitzicht. En mocht je een Oyster card hebben aangeschaft, dan krijg je korting op de entreeprijs. Een rit in het reuzenrad duurt ongeveer een half uurtje. Je stapt in een gesloten cabine waar ook plek is om te zitten, zodat je extra kan genieten van het uitzicht. Je hebt van bovenaf ook uitzicht op de Big Ben, Palace of Westminster en als je goed kijkt ook een vleugje van de Tower Bridge.

 

St Jamespark, London March 2022
St Jamespark, London March 2022

Houd je van wandelen? Dan zijn er verschillende routes waar je kan wandelen en tegelijkertijd ook kan genieten van een prachtig uitzicht. Ben je iemand die van rust houdt? Genoeg parken om te wandelen. En mocht je van drukte houden? Dan zijn er genoeg gezellige winkelstraten waar je naartoe kan. Ik persoonlijk houd van lekker rustig en kalm wandelen op zijn tijd. Het St. Jamespark is dan ook heerlijk om te wandelen en mocht je ondertussen een drankje willen doen? Midden in het park is er een knus restaurantje, waar je even kan genieten.

 

Leadenhall Market, London UK
Leadenhall Market, London March 2022

Leadenhall Market is een in de 14e eeuw gebouwde overdekte markt. Het versierde dak van dit gebouw werd in 1881 ontworpen en werd het een toeristische  attractie. In eerste instantie was deze markt speciaal gebouwd voor slagerijen, bloemenwinkels en kaaswinkels. Tegenwoordig is het een ‘’markt’’ waar voornamelijk cafés en restaurants zich hebben gevestigd. En mensen vooral komen voor de gezelligheid.

Soho London, UK
Soho, London March 2022

Houd je van lekker eten en verschillende keukens? Ga dan naar de wijk SOHO! Het is een wijk waar je restaurants met verschillende keukens kan vinden. Overdag kan je bij de meeste restaurants gewoon naar binnen lopen. Mocht je s’ avonds willen eten, dan kan je beter vooraf bellen om te vragen of er een tafel beschikbaar is. Soho ligt tussen Oxford Street, Regent Street, Piccadilly Circus, Leicester Square en Charing Cross Road. Al deze straten zijn hartstikke gezellig om naartoe te gaan als je in London bent.

Waar je ook echt naartoe moet gaan om te zien zijn de street food markets. In heel London zijn er op verschillende locaties street food markten te vinden. Dit zijn speciale markten die bestaan uit eetkraampjes. Jij kan er als foodie/voedselliefhebber gezellig langslopen en bestellen wat je lekker vindt. Je kan er gerechten bestellen/kopen uit verschillende keukens. De sfeer is hartstikke gezellig, je kan er inspiratie opdoen voor nieuwe recepten en na een dag op een street food market keer je terug met een volle maag naar huis. Voor mij zijn waren dit allemaal genoeg ingrediënten voor een geslaagde trip naar London!

Turkse linzensoep

Turkse rode linzensoep, ofwel Mercimek Corbasi

Een van mijn favoriete gerechten is de Turkse Linzensoep. Toen ik hem voor het eerst proefde wist ik meteen dat het een van mijn favoriete soepen werd. Het is een simpel en gezond gerecht.

Benodigdheden Ingrediënten voor Turkse Linzensoep

 • 1 ½ beker Rode linzen (Verkrijgbaar bij de Albert Heijn en/of Sahan Supermarkt)
 •  6 bekers koud water
 •  1 wortel (In kleine blokjes gesneden)
 •  1 aardappel (In kleine blokjes gesneden)
 • 2 eetlepels boter/margarine
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • Zout
 • Peper
 • Chilivlokjes
 • 1 theelepel gedroogd munt
 • 1 soeppan
 • 1 Staafmixer

Voorbereidingswijze

 • Spoel de rode linzen vooraf goed af met koud water
 • Verhit het pannetje goed en doe er de boter/margarine in
 • Voeg de gesneden wortel en aardappel toe en fruit de groente op een zacht vuurtje
 • Voeg de rode linzen erbij
 • En giet de 6 bekers water bij de groente toe
 • Zet het vuur op een hoge stand en breng het geheel aan de kook
 • Zodra het water begint te koken, zet je het vuur op de laagste stand en leg je een deksel op de pan
 • Laat het geheel een kwartier sudderen
 • Na een kwartier haal je het pannetje van het vuur en voeg je de peper, tomatenpuree en zout naar smaak toe
 • Pureer het geheel met een staafmixer
 • Voeg nu de chilivlokjes en gedroogde munt toe
 • En breng de soep weer aan de kook

Nu is je soep klaar! Oh ja voordat ik het vergeet: Ik eet er graag een citroen bij. Het contrasteert de smaken extra goed.

Staafmixer van de Blokker PS ik gebruik deze staafmixer van de Blokker. Ik heb deze set een tijdje geleden gekregen en ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Dit set is een Blokker huismerk en is ook voor de kleine portemonnee goed betaalbaar.

 

 

 

Stedentrip naar Istanboel

Mijn eerste trip naar het buitenland van dit jaar is een feit. Ik ben een aantal dagen geweest naar het prachtige Istanbul, Turkije. Samen met mijn broertje en zusje ben ik naar een aantal toeristenplekken gegaan. Ik deel mijn top 5 bezienswaardigheden graag met jullie.

Meer lezen

Top 5 boeken: Persoonlijke Ontwikkeling

In mijn vorige blog heb ik een stukje geschreven over persoonlijke zelfontwikkeling. Op verzoek van een verschillende lezers, heb ik besloten om mijn top 5 boeken met jullie te delen die mij geholpen hebben. Hiertussen staan een aantal bekende als onbekende boeken. Het zijn voornamelijk educatieve boeken met een uitzondering ertussen.

Meer lezen

Terugblik 2021

In deze blog zit ik met een kop koffie en sta ik even kort stil bij de diepte- en hoogtepunten van het jaar 2021. Hiervan maak ik een korte samenvatting en deel ik alleen de gebeurtenissen die mij het meest bijgebleven zijn. Hierbij passeren stukjes over de moeilijke tijd waarin wij leven, de impact die het heeft gehad op zowel mijzelf als op anderen. Ook sta ik kort stil bij de geboorte van mijn nichtje en de bruiloften van mijn twee nichtjes.

Meer lezen

Mijn verhaal 7: Medische onderzoek

Midden twintig tijdens de bloei van je leven terechtkomen in de medische molen. De medische termen schieten continu om je oren. Maar in plaats van geschrokken te zijn, was ik gefascineerd. Gefascineerd over hoe ontwikkeld en ver de medische wetenschap was. Geduldig onderging ik het ene na het andere onderzoek. Ik wachtte alleen op het moment dat ik toestemming zou krijgen om naar huis te mogen. Want wat had ik mijn thuis gemist!

Meer lezen