Kipkerrie- en kokoswok met groente
BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN
Dit recept is een lekker gezond en vrij simpel recept die je zo kan klaarmaken.
- 300 gr in blokjes gesneden kipfilet
- 250 gr in plakjes gesneden champignons
- 450 broccoliroosjes
- 1 in plakes gesneden Courgette
- 200 gr babymais
- 1 gesneden paksoi (optioneel)
- 400 ml kokosmelk
- Zout naar smaak
- 1 pakje rode curry, naar smaak (mijn voorkeur is pittig)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- Zout naar smaak
- 2 pakken woknoodles
- 1 liter water
- Wokolie of zonnebloemolie
- 200 gr ananas (optioneel)
Voorbereidingswijze
- Verhit een wokpan met wok-/zonnebloemolie en doe de kip erin. Bak deze een aantal minuten op een middellaag vuur tot ze goudbruin kleuren.
- Voeg de brocolliroosjes toe en wok deze 4 minuten door.
- Vervolgens voeg je de courgette, babymais, paksoi en de champignons toe in de wokpan. Wok deze 3 minuten goed door op een hete vuur.
- Voeg het pakje rode curry, de kerriepoeder en het zout toe en roer het geheel goed door in de pan. Zodat de smaak goed verdeeld wordt.
- Voeg de kokosmelk toe in de wokpan en wok nog 3 minuten door.
- Kook ondertussen de woknoodles in een pan met ruim water 6 minuten.
- Na 6 minuten zeef je de noodles en voeg ze toe in de wokpan.
- Mix het geheel en wok het geheel 2 minuten en dan is het klaar om te serveren!
Ziet er lekker uit! Ik ga het uitproberen 🤤