Kipkerrie- en kokoswok met groente

BENODIGDHEDEN VOOR 4 PERSONEN

Dit recept is een lekker gezond en vrij simpel recept die je zo kan klaarmaken.

Ingrediënten Kipkerrie-Kokoswok
Ingrediënten Kipkerrie-Kokoswok
  • 300 gr in blokjes gesneden kipfilet
  • 250 gr  in plakjes gesneden champignons
  • 450 broccoliroosjes
  • 1 in plakes gesneden Courgette
  • 200 gr babymais
  • 1 gesneden paksoi (optioneel)
  • 400 ml kokosmelk
  • Zout naar smaak
  • 1 pakje rode curry, naar smaak (mijn voorkeur is pittig)
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Zout naar smaak
  • 2 pakken woknoodles
  • 1 liter water
  • Wokolie of zonnebloemolie
  • 200 gr ananas (optioneel)

 

Voorbereidingswijze

  • Verhit een wokpan met wok-/zonnebloemolie en doe de kip erin. Bak deze een aantal minuten op een middellaag vuur tot ze goudbruin kleuren.
  • Voeg de brocolliroosjes toe en wok deze 4 minuten door.
  • Vervolgens voeg je de courgette, babymais, paksoi en de champignons toe in de wokpan. Wok deze 3 minuten goed door op een hete vuur.
  • Voeg het pakje rode curry, de kerriepoeder en het zout toe en roer het geheel goed door in de pan. Zodat de smaak goed verdeeld wordt.
  • Voeg de kokosmelk toe in de wokpan en wok nog 3 minuten door.
  • Kook ondertussen de woknoodles in een pan met ruim water 6 minuten.
  • Na 6 minuten zeef je de noodles en voeg ze toe in de wokpan.
  • Mix het geheel en wok het geheel 2 minuten en dan is het klaar om te serveren!
Kipkerrie-Kokoswok
Versgemaakte Kipkerrie-Kokoswok

1 Comments

  1. Meryem 17 juli 2023 at 22:26

    Ziet er lekker uit! Ik ga het uitproberen 🤤

    Reply

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *