Turkse rode linzensoep, ofwel Mercimek Corbasi

Een van mijn favoriete gerechten is de Turkse Linzensoep. Toen ik hem voor het eerst proefde wist ik meteen dat het een van mijn favoriete soepen werd. Het is een simpel en gezond gerecht.

Benodigdheden Ingrediënten voor Turkse Linzensoep

  • 1 ½ beker Rode linzen (Verkrijgbaar bij de Albert Heijn en/of Sahan Supermarkt)
  •  6 bekers koud water
  •  1 wortel (In kleine blokjes gesneden)
  •  1 aardappel (In kleine blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels boter/margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Zout
  • Peper
  • Chilivlokjes
  • 1 theelepel gedroogd munt
  • 1 soeppan
  • 1 Staafmixer

Voorbereidingswijze

  • Spoel de rode linzen vooraf goed af met koud water
  • Verhit het pannetje goed en doe er de boter/margarine in
  • Voeg de gesneden wortel en aardappel toe en fruit de groente op een zacht vuurtje
  • Voeg de rode linzen erbij
  • En giet de 6 bekers water bij de groente toe
  • Zet het vuur op een hoge stand en breng het geheel aan de kook
  • Zodra het water begint te koken, zet je het vuur op de laagste stand en leg je een deksel op de pan
  • Laat het geheel een kwartier sudderen
  • Na een kwartier haal je het pannetje van het vuur en voeg je de peper, tomatenpuree en zout naar smaak toe
  • Pureer het geheel met een staafmixer
  • Voeg nu de chilivlokjes en gedroogde munt toe
  • En breng de soep weer aan de kook

Nu is je soep klaar! Oh ja voordat ik het vergeet: Ik eet er graag een citroen bij. Het contrasteert de smaken extra goed.

Staafmixer van de Blokker PS ik gebruik deze staafmixer van de Blokker. Ik heb deze set een tijdje geleden gekregen en ik ben er nog steeds hartstikke blij mee. Dit set is een Blokker huismerk en is ook voor de kleine portemonnee goed betaalbaar.

 

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *