Couscous met kip, groente en rozijnen

Couscous met kip, groente en rozijnen

Ik had een enorme zin in couscous op zijn Marokaans, nadat ik het at bij een vriendin. Het was zo lekker dat ik er geen genoegen van had. Daarna zelf gemaakt 😍😍 Ik hoop dat het recept uitgebreid en duidelijk genoeg is. Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Benodigdheden

  • Halve kip
  • Handvol kikkererwten
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, in blokjes gesneden
  • 2.5 ltr water
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 courgettes
  • 2 penen
  • 1/2 kg couscous
  • Halve kg rozijnen
  •  Kruiden
  •  3/4 eetlepel Zout, 1/2 eetlepel peper, 1/2 eetlepel gemberpoeder, 1/2 eetlepel rode paprika, snufje kurkumapoeder (puur voor de kleur).

Voorbereidingswijze

  • De kip samen met de kikkererwten aanvallen in de olie.
  • Voeg na een beetje aanbakken 2 ltr water toe samen met de tomaat en uien de kruiden. Kook 20 min op middelgroot vuur.
  • Voeg  de groente erbij toe. En kook deze nog eens 20 min.
  • Proef ondertussen de smaak en kruid het bij naar smaak indien het nodig is.
  •  Kook de rozijnen 10 min in 0.25 ml water zacht.
  •  Giet het resterende (HETE!) water over de couscous en bedek het goed. En laat het 10 min gaar worden. Dit is overigens de snelle manier om couscous klaar te maken. Het kan ook gestoomd worden dat proces duurt wat langer en kost iets meer moeite.

Serveertip

Couscous kan je het beste serveren in een bord met hoge randen. Zodat de jus niet uitloopt. Eerst couscous op het bord, gevolgd door de kip erop en daarna de groente en de rozijnen erop leggen. En dan de jus eroverheen. Eet smakelijk
Kan een afbeelding zijn van couscous en binnen

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *