BENODIGDHEDEN
HET DEEG
- 250 gr bloem
- 2 dl koude melk
- 40 gr ongezouten koude boter
- 1 snufje zout
- 30 gr suiker
VULLING
- 1 pak Dr. Oetker Banketbakkersroom
- 400 ml Water
- Of zie mijn recept voor Banketbakkersroom
AFWERKING
- 200 gr gesneden aardbeien
- 100 gr blauwe bessen
- Bakvorm met een diameter van 24 cm
- Mixer
- Deegroller
- Mix- machine
- Maatbeker
VOORBEREIDINGSWIJZE
HET DEEG
- Voeg de droge ingredienten (bloem, zout en suiker) samen.
- Plaats vervolgens de droge ingredienten alvast in een mix-machine.
- Voor een goed resultaat is het belangrijk dat zowel de melk als de boter koud zijn. Voeg deze toe bij de droge ingredienten en mix samen tot het een glad geheel vormt.
- Doe het geheel in een kom en bedek deze met plastic folie of een plastic zakje en berg deze 30 minuten in de koelkast.
- Na 30 minuten, bereid je een lege plek voor die je bestuift met een stukje bloem. Rol het deeg tot een cirkel van ongeveer 30 cm.
- Plaats dit over je bakvorm heen en snijd de randjes recht.
- Vervolgens bak je het in een voorverwarmde heteluchtoven op 160 C.
VULLING
- Voeg het water en de Dr. Oetker Banketbakkersroom samen volgens de instructies op het pak en mix tot het een stevige pudding is.
AFWERKING
- Vul de taartvorm met banketbakkersroom tot aan de randjes.
- Verdeel de gesneden aardbeien en de blauwe bessen over de taart op ieder gewenst patroon.