Terugblik naar mijn oude leven

Cliché; Vroeger was alles mooier!

Ik genoot. Ik genoot van het leven. Altijd bezig en vrij om te gaan en staan waar ik wilde. Nergens rekening mee houden. Dat was echt vrijheid. Ik volgde mijn eigen schema, waarin altijd ruimte was voor spontaniteit. Mijn week bestond in grote lijnen als volgt:

Eigenlijk startte mijn week al op de zondag. Het was voor mij altijd de enige dag ik voor mijzelf reserveerde. Dan nam ik de tijd om mijzelf op te laden en daarna ook om mijzelf voor de opkomende week voor te bereiden. Het was een ritueel geworden om lekker uitgebreid te ontbijten. En met uitgebreid bedoel ik eigenlijk gewoon echt een lange tijd aan tafel zitten. Met koffie, thee, melk en sap. Eigenlijk zoveel mogelijk op tafel, zodat ik niet snel hoefde op te staan. O en niet vergeten brood, cornflakes en wat koek erbij. Zo werd het ontbijt, een brunch en daarna uitgerekt tot een lunch.

Vervolgens keek ik dan naar alle programma’s op tv die te maken hadden met WONEN. Verhuizen naar de zon, Verbouwen en verkopen, Homes under the Hammer etc. Dit is maar een fractie van de programma’s waar ik naar keek. Je kon het gerust een obsessie noemen. Pas rond etenstijd stond ik op van mijn vaste plek. Heerlijk als ik er nu naar terugkijk. Na het eten, moest ik eraan geloven: Routinematig plande ik alvast mijn week in:

Maandag bestond uit werken en daarna naar school. Mijn werkdag startte om negen uur en eindigde rond zes uur. Dat betekende dat ik meestal drie kwartier de tijd had om te eten. Ik volgde een deeltijdopleiding aan de Hogeschool. Tussen werk en school door had ik zelden voldoende tijd om naar huis te gaan, dus moest ik vooraf al mijn lesmateriaal klaarleggen. En ook at ik standaard buiten, voordat ik naar mijn lessen ging. Deze eindigden meestal rond halftien s’ avonds en dan kon ik weer lekker naar huis.

 

 

 

Dinsdag werkte ik meestal een halve dag. Wanneer ik terugkwam, maakte ik standaard mijn uit tweekamers bestaande appartement schoon. Vanwege mijn Sociaal-juridische opleidingsachtergrond, hielp ik op vrijwillige basis wekelijks mensen die moeite hadden met vraagstukken.

Mijn woensdag zag er altijd zoals de maandag uit. Volgepropt en standaard.

Donderdag werkte ik een volle dag en meestal reed ik direct door naar mijn ouders. Daar ging ik altijd naartoe voor de gezelligheid en at ik altijd lekker uitgebreid. Heerlijk hoe mijn ma altijd uitpakte met haar kookkunsten. Ze toverde vaak het ene na het andere gerecht op tafel. Vaak kwam mijn jeugdvriendin ook gezellig hangen. Op deze manier konden wij tijd met elkaar doorbrengen. Het was onze standaard dag geworden.

Vrijdag begon ik de dag vaak iets later. Rond tien uur kwam ik dan op mijn werk aan en om zes uur had ik eindelijk weekend. Vrijdagavond reserveerde ik voor etentjes en vrienden. Ik hield/houd enorm van bakken en koken.

En de zaterdagochtend begon met het schoonmaken van mijn huis en het huishouden. Ondertussen bakte ik altijd iets lekkers. En dat bracht ik naar mijn ouders. Zodra ik klaar was, ging ik de deur uit. Waarnaartoe? Iedere week verschilde het, de ene keer met mijn vriendinnen op stap, de andere keer lekker gezellig bij oma en opa, een gezellig hapje eten of erop uit. Maar hoe dan ook, mijn zaterdagavond was altijd volgepland.

 

2 Comments

 1. Jose Onstenk 20 december 2020 at 23:51

  Lieve Dija!
  Prachtige blog, prachtig geschreven.
  Powerwoman ! 💪❤️

  Reply
  1. lifewithdija 24 december 2020 at 13:50

   Hi, Jose Dank je wel! Houd het in de gaten, er komt nog veel meer!

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.