Benodigdheden voor 4 personen (porties)
- 4 kipfilets
- 4 plakjes (gerookte) kalkoen ham
- 4 plakjes (cheddar) kaas
- Meel
- Paneermeel of anders broodkruimels
- 3 losgeklopte eieren
- Olie
- Snufje zout
- Koekenpan
- Ovenschaal
- Vleeshamer of anders de achterkant van een pannetje of een deegroller
- Satéstokjes of tandenstokers
- Plasticfolie
VOORBEREIDINGSWIJZE
- Maak de kipfilet goed schoon
- Leg de kipfilet op een schone ondergrond en doe er plasticfolie op
- Sla met een vleeshamer of een van de materialen die hierboven staan op de kipfilet zodat deze wat platter wordt.
- Leg een kalkoen ham op de kipfilet
- Vervolgens leg je een plak kaas op de kalkoen ham
- Dan rol je het geheel op. Mocht het opengaan, steek dan de satéstokjes erin zodat de opgerolde kipfilet niet open gaat
- Bedek de kipfilet met het meel
- Dompel de kipfilet in de eieren
- Vervolgens bedek je de kipfilet volledig met de paneermeel
- Doe wat olie in een koekenpan en bak op laag vuur totdat het goudbruin is
- Ondertussen verwarm je een oven voor op 250 graden
- Bak de kipfilets 15 minuten in de oven
- Haal de kipfilets uit de oven en vergeet de satéstokjes er niet uit te halen
- Snij de kipfilets in de breedte en serveer!
Persoonlijk houd ik ervan om er pasta bij te serveren. Zowel penne als tagliatelle zijn een goede optie met champignonsaus erbij. Maar aardappelkrieltjes of frites zijn ook opties om erbij te serveren.
Eet smakelijk en deel je resultaat met ons!
Bedankt voor het recept, dit ga ik zeker maken! Heerlijk!