Worstbroodjes met Kaassaus

Benodigdheden voor 40 stuks

Bladerdeeg met worst

  • 1 pak bladerdeeg (tien vellen)
  •  2 blikken mini worstjes (40 stuks)
  • 1 eigeel (om te bestrijken)

Kaassaus

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel meel
  •  250 ml melk
  •  125 gr mozarella kaas
  •  8 plakjes Cheddar kaas
  •  80 gr geraspte jonge kaas of snijd 4 plakken
  • Bakvorm met een doorsnee van 28 cm
  •  Kleine steelpannetje
  •  Maatbeker

Voorbereidingswijze

Bladerdeeg

  • Iedere bladerdeeg in vier stukken snijden
  • Iedere worstje wikkelen met een stukje bladerdeeg
  • En verticaal in de bakvorm plaatsen
  •  Bestrijk het met het eigeel
  • Plaats het in een voorverwarmde oven 220 graden en bak het 20 minuten.

Kaassaus/fondue

  • Laat de boter smelten op een zacht vuurtje in het pannetje
  •  Voeg het meel bij de boter toe
  •  Giet de melk erbij en blijf roeren met een houten lepel
  •  Voeg de verschillende kazen een voor een toe en blijf ondertussen roeren
  •  Proef de smaak, en voeg de kruiden toe naar smaak

Ik heb er trouwens in plaats van zwarte peper, groene verse peper bij toegevoegd.

Als de bladerdeegworstjes gebakken zijn, kan je ze in je kaassaus/fondue dippen.

Worstenbroodjes met kaasfondue

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *