Tacos

Benodigdheden voor 16 stuks

  • 16 taco schelpen
  • 200 gr kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais in blik
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel rode paprika
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 300 gr geraspte Mozzarella kaas (Zelf houd ik ervan ook Cheddar kaas erbij te voegen)
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • Wokpan
  • Ovenschaal

Voorbereidingswijze

  • 300 gr kipfilet in een wokpan met een snuf zout kwartier gaarkoken.
  • Ondertussen de paprika’s in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden
  • Wanneer je merkt dat de kipfilet goed gaar is, in dunne reepjes van ongeveer 2 cm snijden.
  • Bak de kipfilet samen met de paprika in de wokpan en voeg de komijn, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder toe.
  • Als laatst voeg ik de mais toe, omdat ik van knapperige mais houd.
  • Laat het geheel vijf a tien minuten op een zacht vuurtje sudderen en haal dan af van het vuur.
  • Neem de taco schelpen en vul ze met een grote lepel. Niet te veel vullen, zodat er ruimte overblijft om ze bij te vullen met salsa of guacamole.
  • Leg ze een voor een in een ovenschaal.
  • Strooi er de geraspte kaas overheen.
  • Bak het in de oven op 180C voor 10 minuten.

*Extra:

Het is heerlijk om er jalepenos, guacamole, crème fraîche of anders salsa’s bij te doen.

 

Tacos

 

5 Comments

  1. Amal 5 januari 2022 at 21:07

    Hmmm.. Krijg spontaan honger na het zien van deze foto haha! Yummy

    Reply
    1. lifewithdija - Site Author 6 januari 2022 at 19:07

      Het is echt lekker en het ruikt heerlijkkkkk

      Reply
  2. Asma 6 januari 2022 at 18:28

    Ziet het heerlijk uit. Zal het zeker uitproberen!!!

    Reply
  3. jerrys product reviews 15 januari 2022 at 10:28

    You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, Ill try to get the hang of it!

    Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.