Tacos
Benodigdheden voor 16 stuks
- 16 taco schelpen
- 200 gr kipfilet
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 150 gr mais in blik
- 1 eetlepel komijn
- 1 eetlepel rode paprika
- Zout naar smaak
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 300 gr geraspte Mozzarella kaas (Zelf houd ik ervan ook Cheddar kaas erbij te voegen)
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- Wokpan
- Ovenschaal
Voorbereidingswijze
- 300 gr kipfilet in een wokpan met een snuf zout kwartier gaarkoken.
- Ondertussen de paprika’s in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden
- Wanneer je merkt dat de kipfilet goed gaar is, in dunne reepjes van ongeveer 2 cm snijden.
- Bak de kipfilet samen met de paprika in de wokpan en voeg de komijn, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder toe.
- Als laatst voeg ik de mais toe, omdat ik van knapperige mais houd.
- Laat het geheel vijf a tien minuten op een zacht vuurtje sudderen en haal dan af van het vuur.
- Neem de taco schelpen en vul ze met een grote lepel. Niet te veel vullen, zodat er ruimte overblijft om ze bij te vullen met salsa of guacamole.
- Leg ze een voor een in een ovenschaal.
- Strooi er de geraspte kaas overheen.
- Bak het in de oven op 180C voor 10 minuten.
*Extra:
Het is heerlijk om er jalepenos, guacamole, crème fraîche of anders salsa’s bij te doen.
Hmmm.. Krijg spontaan honger na het zien van deze foto haha! Yummy
Het is echt lekker en het ruikt heerlijkkkkk
Ziet het heerlijk uit. Zal het zeker uitproberen!!!
Thank you for your kind words
You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I am looking forward for your next post, Ill try to get the hang of it!