Tacos

Benodigdheden voor 16 stuks

  • 16 taco schelpen
  • 200 gr kipfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gr mais in blik
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 eetlepel rode paprika
  • Zout naar smaak
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 300 gr geraspte Mozzarella kaas (Zelf houd ik ervan ook Cheddar kaas erbij te voegen)
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • Wokpan
  • Ovenschaal

Voorbereidingswijze

  • 300 gr kipfilet in een wokpan met een snuf zout kwartier gaarkoken.
  • Ondertussen de paprika’s in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden
  • Wanneer je merkt dat de kipfilet goed gaar is, in dunne reepjes van ongeveer 2 cm snijden.
  • Bak de kipfilet samen met de paprika in de wokpan en voeg de komijn, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder toe.
  • Als laatst voeg ik de mais toe, omdat ik van knapperige mais houd.
  • Laat het geheel vijf a tien minuten op een zacht vuurtje sudderen en haal dan af van het vuur.
  • Neem de taco schelpen en vul ze met een grote lepel. Niet te veel vullen, zodat er ruimte overblijft om ze bij te vullen met salsa of guacamole.
  • Leg ze een voor een in een ovenschaal.
  • Strooi er de geraspte kaas overheen.
  • Bak het in de oven op 180C voor 10 minuten.

*Extra:

Het is heerlijk om er jalepenos, guacamole, crème fraîche of anders salsa’s bij te doen.

 

Tacos

 

1 Comment

  1. SLOT 5 maart 2021 at 04:07

    Greate post. Keep posting such kind of information on your blog. Debor Johannes Vallie

    Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *