Citroencake met blauwe bessen
Benodigdheden
Cakebeslag
- 220 gr ongezouten boter (kamertempratuur)
- 300 gr suiker
- 240 ml karnemelk
- 3 eieren kamertempratuur
- 1 tl zout
- 375 gr bloem
- 15 gr bakpoeder
- 2 citroenen (geraspt)
- 2 el citroensap
- 200 gr blauwe bessen
- Tulband springvorm (26 cm doorsnee)
- Handmixer
- Mixkom
- Maatbeker
Decoratie
- 50 gr poedersuiker
Voorbereidingswijze
Cakebeslag
- Beboter de bakvorm
- Verwarm de oven voor op 180C graden
- Plaats de boter en suiker in een kom en mix tot een glad geheel
- Voeg de eieren er een voor een bij
- Giet de karnemelk bij het geheel
- Voeg de droge ingrediƫnten erbij en mix het geheel tot het klontvrij is
- Citroensap toevoegen (proef tussendoor of de smaak niet te machtig is)
- En als laatste voeg je de blauwe bessen toe
- Giet het beslag in de springvorm en plaats in de oven voor 70 min en bak op 180C graden.
- Laat het de cake 15 afkoelen en haal hem dan uit de vorm
Decoratie
- Bestuif de cake met poedersuiker en garneer!
Wat heerlijk allemaal!! Ik zal deze citroencake zeker uitproberen. Excited!!
Thanks Kab! Laat mij weten of het gesmaakt heeft. Grtz Dija