Citroencake met blauwe bessen

Benodigdheden

Cakebeslag

  • 220 gr ongezouten boter (kamertempratuur)
  • 300 gr suiker
  • 240 ml karnemelk
  • 3 eieren kamertempratuur
  • 1 tl zout
  • 375 gr bloem
  • 15 gr bakpoeder
  • 2 citroenen (geraspt)
  • 2 el citroensap
  • 200 gr blauwe bessen
  • Tulband springvorm (26 cm doorsnee)
  • Handmixer
  • Mixkom
  • Maatbeker

Decoratie

  • 50 gr poedersuiker

Voorbereidingswijze

Cakebeslag

  • Beboter de bakvorm
  • Verwarm de oven voor op 180C graden
  • Plaats de boter en suiker in een kom en mix tot een glad geheel
  • Voeg de eieren er een voor een bij
  • Giet de karnemelk bij het geheel
  • Voeg de droge ingrediĆ«nten erbij en mix het geheel tot het klontvrij is
  • Citroensap toevoegen (proef tussendoor of de smaak niet te machtig is)
  • En als laatste voeg je de blauwe bessen toe
  • Giet het beslag in de springvorm en plaats in de oven voor 70 min en bak op 180C graden.
  • Laat het de cake 15 afkoelen en haal hem dan uit de vorm

Decoratie

  • Bestuif de cake met poedersuiker en garneer!

1 Comment

  1. Kab 20 januari 2021 at 18:39

    Wat heerlijk allemaal!! Ik zal deze citroencake zeker uitproberen. Excited!!

    Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *