Sushi Krabtaart
Benodigdheden
- 250 gr Sushi rijst
- 100 ml Koud water
- 5 el Rijstazijn
- 1 el Zout
- 1 Komkommer (in dunne plakjes gesneden)
- 1 Avocado (in dunne plakjes gesneden)
- 300 gr Krabsalade
- 150 gr Surimi sticks
- 3 Nori vellen
- 20 cm Bakvorm
- Maatbeker
- Pannetje
Voorbereidingswijze
- Doe de rijst en water in een pannetje en breng ze aan de kook.
- Zet vervolgens het vuur op zijn de laagste stand en laat het exact 15 minuten sudderen met de deksel pan erop.
- Zet het vuur uit en laat het afkoelen zonder de deksel eraf te halen.
- Wanneer het afgekoeld is, voeg je de rijstazijn en zout erbij.
- Verdeel het geheel in twee delen.
- Plaats het eerste deel in de bakvorm en verdeel het evenredig
- Bedek de rijst met een nori vel
- Verdeel de krabsalade eroverheen
- Leg nu de plakjes komkommer en avocado eroverheen
- Bedek deze met een nori vel
- En bedek het met de resterende rijst.
- Bedek het geheel met het derde en laatste nori vel
- Ter decoratie heb ik Surimisticks en gesneden avocado gebruikt.