Sushi Krabtaart

KokenKoken

Sushi Krabtaart

Benodigdheden

  • 250 gr Sushi rijst
  • 100 ml Koud water
  • 5 el Rijstazijn
  • 1 el Zout
  • 1 Komkommer (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 Avocado (in dunne plakjes gesneden)
  • 300 gr Krabsalade
  • 150 gr Surimi sticks
  • 3 Nori vellen
  • 20 cm Bakvorm
  • Maatbeker
  • Pannetje

Voorbereidingswijze

  • Doe de rijst en water in een pannetje en breng ze aan de kook.
  • Zet vervolgens het vuur op zijn de laagste stand en laat het exact 15 minuten sudderen met de deksel pan erop.
  • Zet het vuur uit en laat het afkoelen zonder de deksel eraf te halen.
  • Wanneer het afgekoeld is, voeg je de rijstazijn en zout erbij.
  • Verdeel het geheel in twee delen.
  • Plaats het eerste deel in de bakvorm en verdeel het evenredig
  • Bedek de rijst met een nori vel
  • Verdeel de krabsalade eroverheen
  • Leg nu de plakjes komkommer en avocado eroverheen
  • Bedek deze met een nori vel
  • En bedek het met de resterende rijst.
  • Bedek het geheel met het derde en laatste nori vel
  • Ter decoratie heb ik Surimisticks en gesneden avocado gebruikt.

 

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *